Saftiga kycklingburgare
4 portioner
(8 hamburgare)
- 500 gr kycklingfärs
- 1 ägg
- 1/2 dl ströbröd
- 2 msk hamburgerkrydda (CajP)
- Fett till stekning
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg kycklingfärsen i en bunke. Ha i ägg, ströbröd och krydda. Bland ordentligt. Ställ åt sidan och låt smeten vila 5-10 minuter. Blöt händerna och forma 8 lika stora hamburgare av den väldigt kladdiga smeten. Lägg dem i stekpannan vartefter, gör förslagsvis fyra åt gången och stek dem innan du tar nästa gäng. Stek ett par minuter på varje sida, tills de får färg. Lägg över de stekta hamburgarna på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda hamburgarna i ugnen i ca 8 minuter.
Servera med valfria tillbehör.
För er Viktväktare:
Points: 16 P för hela satsen om man använder 5%-ig kycklingfärs och använder 1 msk fett. Lägg till P för ev tillbehör.
Personliga Points: 9-22 PP för hela satsen om man använder 5%-ig kycklingfärs och använder 1 msk fett. Lägg till PP för ev tillbehör.
Mitt WW: Grön 20, Blå 18, Lila 18 för hela satsen om man använder 5%-ig kycklingfärs och använder 1 msk fett. Lägg till SP för ev tillbehör.
SmartPoints Flex: 18 SP Flex för hela satsen (2 SP Flex per burgare) om man använder 5%-ig kycklingfärs och använder 1 msk fett. Lägg till SP för ev tillbehör.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita