Du i Fokus
Mat & Dryck

Rotfruktsgratäng med chevre och krossade pepparkakor

skriv ut
4-6 portioner
  • 1 kg rödbetor
  • 1/2 kg palsternacka
  • 750 gr morötter
  • 150 gr chevre (getost)
  • 10-12 pepparkakor
  • 1-2 msk olja
  • Granatäppelkärnor till garnering
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Lägg dem i botten på en ugnssäker form.

Salta, peppra och ringla över olja. Blanda om ordentligt.

Grädda i ugnen, ca 30 min.

Skär chevren i små bitar och strö över gratängen.

Sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter.

Ta ut gratängen och smula pepparkakorna över alltsammans i ett tunt lager.

Toppa med granatäppelkärnorna och färska örter, tex timjan.


Tips! Ta bort pepparkakan, så passar gratängen till grillat.

 



 

För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 40 P för allt, om man använder 1 msk olja.



 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


 

 

 

 

 

 

 

Visited 37 times, 36 visit(s) today