Rotfruktsgratäng med chevre och krossade pepparkakor
4-6 portioner
- 1 kg rödbetor
- 1/2 kg palsternacka
- 750 gr morötter
- 150 gr chevre (getost)
- 10-12 pepparkakor
- 1-2 msk olja
- Granatäppelkärnor till garnering
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Lägg dem i botten på en ugnssäker form.
Salta, peppra och ringla över olja. Blanda om ordentligt.
Grädda i ugnen, ca 30 min.
Skär chevren i små bitar och strö över gratängen.
Sätt in i ugnen igen i ca 10 minuter.
Ta ut gratängen och smula pepparkakorna över alltsammans i ett tunt lager.
Toppa med granatäppelkärnorna och färska örter, tex timjan.
Tips! Ta bort pepparkakan, så passar gratängen till grillat.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 40 P för allt, om man använder 1 msk olja.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 37 times, 36 visit(s) today