Pasta med krämig skinksås
4 portioner
- 500 gr skinka
- 100 gr färskost
- 1-2 msk olivolja
- 250 gr körsbärstomater
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1/2 kruka basilika
- salt
- peppar
Gör så här:
Strimla skinkan, hacka löken, pressa vitlöken och dela tomaterna på hälften.
Fräs lök och vitlök i oljan någon minut, tillsätt skinkan, hacka basilikan. Fräs ihop ett par minuter. Ha i tomaterna och osten, blanda om och låt småputtra tills det blir lite krämigt och tomaterna är lite mjuka. Blir det för torrt, tillsätt lite pastavatten (från pastan som du ska servera detta med).
Ta av pannan från plattan, smaka av med salt och peppar och tillsätt basilikan.
Blanda om och servera direkt med nykokt pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 22 P för all sås, om man använder 1 msk olja och Philadelphia Light. Lägg till P för pasta och ev parmesan.
Points: 22 P för all sås, om man använder 1 msk olja och Philadelphia Light. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikta – duifokus.se