Pasta med krämig ost- och lövbiffssås
4 portioner
- 500 gr lövbiff
- 1 stor gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 4 dl ostsås tex Keldas ostsås
- 1-2 msk smör & rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här:
Koka valfri mängd pasta.
Finhacka löken och pressa vitlöken. Hetta upp fett i en stekpanna, ha i lök och vitlök och stek den på mellanvärme tills det blir ordentligt karamelliserat med inte bränt. Strimla lövbiffen och ner även detta i pannan. Fräs ett par minuter tillsammans med löken, tills köttet börjar få färg. Häll i ostsåsen, blanda om och låt småputtra. Ha i lite pastavatten så blir det krämigare. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 26 P för all sås, om man använder 1 msk fett och Keldas pastasås, fyra ostar. Lägg till P för pasta.
Points: 36 P för all sås, om man använder 1 msk fett och 4 dl Keldas pastasås, fyra ostar. Lägg till PP för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se