Du i Fokus
Mat & Dryck

Pasta med krämig ost- och lövbiffssås

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr lövbiff
  • 1 stor gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 4 dl ostsås tex Keldas ostsås
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Koka valfri mängd pasta.

Finhacka löken och pressa vitlöken. Hetta upp fett i en stekpanna, ha i lök och vitlök och stek den på mellanvärme tills det blir ordentligt karamelliserat med inte bränt. Strimla lövbiffen och ner även detta i pannan. Fräs ett par minuter tillsammans med löken, tills köttet börjar få färg. Häll i ostsåsen, blanda om och låt småputtra. Ha i lite pastavatten så blir det krämigare. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta.



För er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 26 P för all sås, om man använder 1 msk fett och Keldas pastasås, fyra ostar. Lägg till P för pasta.

Points: 36 P för all sås, om man använder 1 msk fett och 4 dl Keldas pastasås, fyra ostar. Lägg till PP för pasta.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 173 times, 1 visit(s) today