Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Martell VS Single Distillery – ny stil och design från klassiskt cognacshus

skriv ut
Nyligen lanserades nya Martell VS Single Distillery på Systembolaget – en elegant cognac med runda toner av plommon och kanderade citroner. Nyheten kommer i en flaska med ny design, inspirerad av destilleriets 300-åriga historia.

Kvalitet över kvantitet är ledorden i Martells dubbeldestillering, som separerar samtliga sediment från de exklusiva vinerna som används. Varje flaska av Martell VS Single Distillery innehåller utvalda eaux-de-vie-sorter som hämtats från ett och samma destilleri – därav namnet Single Distillery.

Genom att knyta till sig noggrant utvalda destillerier i cognac-regionen och hämta hela grunden från samma destilleri kan Martell skapa en rikare och mer uttrycksfull cognac där smakerna gifter sig särskilt väl. Martell VS Single Distillery kommer i en modern flaska vars design är baserad på formen montre, en klassisk provflaska i Cognac-regionen.

Martell VS Single Distillery har tydliga toner av plommon, aprikos och kanderade citroner. Med sina runda, söta aromer dricks den med fördel som den är men passar även bra att avnjutas i long drinks eller cocktails.

Bartender Adam Snook på AtSix har tagit fram en härlig drink som passar bra till tex nyårsminglet.

“Six”

Martell VS 4cl

Lemon 4cl

Orgeat 2cl (ett sockerlag med mandel)

3 stänk orange flower water

Toppad med Champagne

 

Serveras i champagneglas

 

Volym: 700 ml
Nummer på Systembolaget: 17101
Pris: 349 kr

Volym: 350 ml
Nummer på Systembolaget: 17102
Pris: 199 kr

 

Text – Marlene Rindå, Bild – Pressmaterial

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today