Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Marängrulle med hallonfyllning

skriv ut
3-4 portioner
  • 1,5 dl äggvita
  • 1 msk strösocker
  • 250 gr vaniljkvarg
  • ca 3 dl hallon (valfri mängd)
Gör så här:

Vispa ägg och socker hårt till en maräng, du ska kunna vända bunken upp och ner.

Bred ut marängen på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 1.5 cm tjockt.

Grädda i ugn på 160 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

Blanda kvarg och hallon och bred ut över marängen och rulla försiktigt ihop som en rulltårta.

Garnera med florsocker eller ringa över chokladsås.




För er Viktväktare:

Points: 7 P för hela rullen om man använder Arlas Milda kvarg utan socker, lägg till för ev garnering. Det går att byta ut strösockret mot sukrin, då blir rullen 3 Points.



Recept och bild – Marlene Rindå Jikita -duifokus.se


Visited 4 992 times, 1 visit(s) today

2 svar på ”Marängrulle med hallonfyllning

Kommentarer är stängda.