Marängrulle med hallonfyllning
3-4 portioner
- 1,5 dl äggvita
- 1 msk strösocker
- 250 gr vaniljkvarg
- ca 3 dl hallon (valfri mängd)
Gör så här:
Vispa ägg och socker hårt till en maräng, du ska kunna vända bunken upp och ner.
Bred ut marängen på en bakplåtspappersklädd plåt, ca 1.5 cm tjockt.
Grädda i ugn på 160 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.
Blanda kvarg och hallon och bred ut över marängen och rulla försiktigt ihop som en rulltårta.
Garnera med florsocker eller ringa över chokladsås.
För er Viktväktare:
Points: 7 P för hela rullen om man använder Arlas Milda kvarg utan socker, lägg till för ev garnering. Det går att byta ut strösockret mot sukrin, då blir rullen 3 Points.
Recept och bild – Marlene Rindå Jikita -duifokus.se
Visited 6 230 times, 1 visit(s) today
Pingback: Tips på en festligare middag
Pingback: Gott med jordgubbar och hallon