Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Mackmyras första gin – Kreatör [jin]

skriv ut
I september lanserades Mackmyras första Gin –  Kreatör [jin] som är en ekologisk gin med en tydlig smak av enbär, citrus, lingon och hallon. Den är baserad på till största möjliga mån svenska, noga utvalda färska och kravmärkta råvaror. Alla råvaror har varsamt skalats, pressats och macererats för hand för att därefter destilleras i Mackmyras klassiska kopparpanna.

– Kreatör [jin] är skapad helt utan kompromisser och jag har tillbringat flera månader med att hitta de rätta kryddorna och destillerat över 200 olika smaker under sommaren. Jag har haft en tydlig tanke om vilken karaktär vår gin skulle ha och det var precis där jag landade, om inte bättre! Jag är väldigt stolt och nöjd över resultatet, säger craft distiller Rickard Aldén.

Kreatör [jin] doftar svensk skog av enbär och hallon, fräsch citrus med en fin balans av söt vanilj och kryddig kardemumma. Smaken är kryddig enbär med inslag av hallon och koriander och en frisk ton av citrus. Eftersmaken har en tydlig och lång fräsch ton av enbär och citrus. Kreatör [jin] dricks som den är eller i en klassisk gin & tonic.

Destilleriet på Mackmyra Bruk invigdes 2002 och är ett fullskaligt pot-still destilleri. Det var där Mackmyra destillerade sin single maltwhisky fram till år 2011 då gravitationsdestilleriet i Mackmyra Whiskyby invigdes och produktionen flyttades över. I maj i år togs destilleriet åter i drift under namnet Lab Distillery by Mackmyra med syfte att där utveckla nya innovativa spritkategorier tillsammans med engagerade craft distillers.

 

Art.nr: 86814-02

Pris: 393 kr

 

Visited 17 times, 1 visit(s) today