Kycklinggryta med senap och bacon
5 portioner
- 600 gram kycklingfilé
- 2 msk soja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 2 dl vatten
- 1 dl rödvin
- 2 msk kalvfond
- 2 dl matlagningsgrädde
- 2 msk dijonsenap
- salt
- peppar
- 2 msk majsstärkelse + lite vatten
- 2 msk torkad dragon
- 140 gr bacon
Gör så här:
Skär baconet i strimlor och fräs lite snabbt i kastrull. Strimla kycklingen. Ha i vitlöken i kastrullen och låt fräsa med baconet något minut. Tillsätt kyckling och soja. Stek tills kycklingen får en stekyta.
Tillsätt vatten, vin, fond, matlagningsgrädde och senap till grytan och låt sjuda ihop i ca 5 minuter. Rör ut majsstärkelsen med lite vatten och blanda ner i grytan, sjud några minuter igen. Smaka av med salt, peppar och dragon och låt koka ihop.
Servera med ris.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 30 P för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, matlagningsvin och bacon. 13 P för allt om man använder kycklingbacon istället för bacon (då kan det behövas lite fett också). Lägg till P för riset.
Points: 30 P för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde, matlagningsvin och bacon. 13 P för allt om man använder kycklingbacon istället för bacon (då kan det behövas lite fett också). Lägg till P för riset.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 22 – Juni!