Kycklinggryta med aprikoser
4 Portioner
- 500 gr kycklingfilé
- 1-2 msk smör- och rapsolja
- 80 gr torkade aprikoser
- 60 gr mangochutney
- 2 gula lökar
- 5 dl matlagningsgrädde
- salt
- peppar
Gör så här:
Hacka aprikoserna och lägg dem åt sidan. Hacka löken och strimla kycklingen. Fräs kycklingen i hälften av fettet, salta och peppra. Tillsätt löken och resten av fettet när kycklingen börjar få färg. Fortsätt fräsa ytterligare ett par minuter. Ha i aprikoserna, chutneyn och grädden. Blanda om och låt småputtra 5-10 minuter, till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris och en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points: 27 P för alla kyckling om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till P för riset.
Personliga Points: 26-34 för alla kyckling om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till PP för riset.
Mitt VV: Grön 37, Blå 32, Lila 32 för alla kyckling om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett . Lägg till Sp för riset.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita