Kyckling med tomat och sojabönor

skriv ut
4 Portioner
  • 500 gr kyckling
  • 250 gr sojabönor
  • 1 frp körsbärstomater
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk smör- & rapsolja
  • 1/2 msk torkad basilika
  • 1/2 kruka persilja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Strimla kycklingen. Hetta upp fettet i en stekpanna och fräs kycklingen tills den börjar få färg. Tillsätt basilikan, blanda om och fortsätta fräsa några minuter till. Dela tomaterna på hälften. Ha ner bönorna och grädden i kycklingen, salta. Blanda om och låt småputtra tills såsen börjar bli krämig, då tillsätt tomaterna. Blanda om och låt koka några minuter till låt inte tomaterna koka sönder. Hacka persiljan. Smaka av såsen med salt och peppar, dra av stekpannan från värmen. Blanda ner persiljan.

Servera med kokt pasta och toppa med lite extra persilja.

 

För er Viktväktare:

Mitt WW: Grön 27, Blå 15, Lila 15  för hela grytan om man använder 4%-ig matlagningsgrädde och 1 msk fett. Lägg till SP för pasta.

 

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita