Kyckling med pizzatäcke
4 Portioner
- 4 kycklingfiléer
- 1 burk finkrossade tomater
- 1 msk oregano
- 1 tsk basilika
- 1 gul lök
- 2 dl riven ost
- 1 msk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela löken, dela halvorna en gång till och skär i tunna skivor. Ställ åt sidan. Dela kycklingfiléerna och bryn dem i olja tills de får stekyta, salta. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och strö löken över. Häll krossade tomater över alltsammans. Strö över oregano och basilika, salt, peppar och fördela den rivna osten jämt över hela rätten. Gratinera i ugn i ca 25 min tills osten får en fin färg.
Servera med potatis, ris eller pasta.
För er Viktväktare:
Points: 8 P för hela gratängen om man använder 10%-ig ost. Lägg till P för ris/potatis/pasta.
Personliga Points: 8-16 PP för hela gratängen om man använder 12%-ig ost. Lägg till PP för ris/potatis/pasta.
MittWW: Grön 16, Blå 8, Lila 8 för hela gratängen om man använder 12%-ig ost. Lägg till SP för ris/potatis/pasta.
SmartPoints Flex: 8 SP Flex för hela gratängen om man använder 12%-ig ost. Lägg till SP för ris/potatis/pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita