Du i Fokus
Mat & Dryck

Kyckling med pizzatäcke

skriv ut
4 Portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 burk finkrossade tomater
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk basilika
  • 1 gul lök
  • 2 dl riven ost
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Dela löken, dela halvorna en gång till och skär i tunna skivor. Ställ åt sidan. Dela kycklingfiléerna och bryn dem i olja tills de får stekyta, salta. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och strö löken över. Häll krossade tomater över alltsammans. Strö över oregano och basilika, salt, peppar och fördela den rivna osten jämt över hela rätten. Gratinera i ugn i ca 25 min tills osten får en fin färg.

Servera med potatis, ris eller pasta.

För er Viktväktare:

Points: 8 P för hela gratängen om man använder 10%-ig ost. Lägg till P för ris/potatis/pasta.

Personliga Points: 8-16 PP för hela gratängen om man använder 12%-ig ost. Lägg till PP för ris/potatis/pasta.

MittWW: Grön 16, Blå 8, Lila 8 för hela gratängen om man använder 12%-ig ost. Lägg till SP för ris/potatis/pasta.

SmartPoints Flex: 8 SP Flex för hela gratängen om man använder 12%-ig ost. Lägg till SP för ris/potatis/pasta.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 781 times, 1 visit(s) today