Du i Fokus
Mat & Dryck

Kronfågel fixar middagen på bara 15 minuter

skriv ut
Kronfågel har utökat sitt sortiment med färdigvaror, för att vi ska kunna fixa en både snabb och god middag. Populära produkterna lanseras i större förpackningar och samtliga kycklingkorvar har fått en högre kycklinghalt. Satsningen innefattar även den nya produkten Kycklingnuggets som är framtagen för tillagning i ugn. 

– Så som med många av våra andra produkter vill vi erbjuda möjligheter som förenklar och sparar tid i köket, säger Christina Andersson, Senior produktchef på Kronfågel.

I höstens lanseringar från Kronfågel ingår den helt nya produkten Kycklingnuggets (800 g) samt Kycklingmiddagskorv (800 g) och Kycklingköttbullar (1000 g) som de stora nyheterna. Dessutom relanseras kycklinggrillkorv klassik, kycklinggrillkorv chorizo, kycklingwienerkorv och kycklingprinskorv med högre kyckling-och fetthalt för ännu godare smak.

I samband med höstens produktlanseringar har Kronfågels ambassadör Markiz Tainton tagit fram en mängd receptinspiration på måltider som endast tar 15 minuter att laga – allt för att möjliggöra att man ska hinna laga en god middag när tiden är knapp och flera av dagens åtaganden väntar.

Tacos med kycklingnuggets

4 portioner

  • 800 g Kycklingnuggets
  • 1 burk majskorn (340g)
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 1 st gurka, tärnad
  • 12 st tortillabröd
  • 1 burk salsa
  • 2 dl gräddfil

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg Kycklingnuggets på en plåt. Sätt in mitt i ugnen 10–13 min. Låt majsen rinna av. Dela tomater på mitten. Skär gurka i tärningar. Värm tortillabröd enligt anvisning på förpackningen. Servera som en taco.

 

Samtliga produkter är producerade av svensk gårdskyckling och finns i de flesta större butikskedjor. För inspiration till recept, besök www.kronfagel.se

 

Text  – Marlene Rindå Jikita, Bild och recept – Kronfågel

 

Visited 7 times, 1 visit(s) today