Du i Fokus
Mat & Dryck

Hemlagad kebab

skriv ut
4 portioner
  • 4 pitabröd
  • ett paket färdigt kebabkött
  • 1 stor tomat
  • 1/4 salladshuvud
  • 1 lök

Röd sås

  • 5 dl passerade tomater
  • 1, 5 dl ajvar (mild eller stark)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • salt
  • peppar

Vit sås

  • 250 gr matlagningsyoghurt
  • 125 gr majonnäs
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk socker
  • salt
  • peppar
Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till såserna och ställ åt sidan. Tillaga kebabköttet enligt anvisningar på paketet. Strimla salladen, tomaterna och löken.

Värm gärna brödet innan i mikron 15 – 30 sek (följ eventuella anvisningar på paketet). Skär en skåra i det och lägg i kebabköttet, ha på den röda såsen. Fyll på med sallad, lök och tomater, toppa med den vita såsen.

Servera gärna med peperoni.

Tips! Blir gott även med vegetariska och veganska alternativ som tex Oumph som syns på bilden. 

För er Viktväktare:

Points: 14 P för all den vita såsen om man använder Larsas fettfria yoghurt, lättmajonnäs 30% och sötningsmedel. 4 P för den röda såsen. Ett pitabröd från Schysst Käk är 5 P, lägg till P för kebabkött.

Personliga Points: 14-17 PP för all den vita såsen om man använder Larsas fettfria yoghurt, lättmajonnäs 30% och sötningsmedel. 4 PP för den röda såsen. Ett pitabröd från Schysst Käk är 5 PP, lägg till PP för kebabkött.

Mitt WW: Grön 17, Blå 14, Lila 14 för all den vita såsen om man använder Larsas fettfria yoghurt, lättmajonnäs 32% och sötningsmedel. 0 SP i alla färger för den röda såsen. Ett pitabröd från Schysst Käk är 5 i alla färger, lägg till SP för kebabkött.

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita

Visited 76 times, 1 visit(s) today