Fiskbullar i tomatsås
4-6 portioner
- 2 stora burkar fiskbullar i buljong
- 1 msk smör- och rapsolja
- 1 burk krossade tomater
- 3 dl matlagningsgrädde
- 1 msk lökpulver
- 1/2 msk vitlökspulver
- 2 tsk basilika
- salt
- peppar
Gör så här:
Öppna fiskbullarna, häll av vätskan och låt dem rinna av en liten stund. Fräs dem i en stekpanna i fettet, tills de får lite färg. Häll i resten av ingredienserna, blanda om och låt småputtra 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris.
För er Viktväktare:
Points: 27 P för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för riset.
Personliga Points: 27 PP för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för riset.
Mitt WW: Grön 22, Blå 22, Lila 22 för all sås, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för riset.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 188 times, 3 visit(s) today
Pingback: Matsedel v 26
Pingback: Tips på mat ”på rull”