Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Favorit Pivo – en ljus lager från Kroatien

skriv ut
Favorit Pivo är en ljus lager ifrån Istrien som är välkänd bland den lokala befolkningen i Kroatien. Den karaktäristiska loggan föreställer kustremsan längs västkusten i Kroatien. Tillsammans med det fantastiska klimatet har Favorit Pivo blivit förstahandsvalet för den lokala kroatiska matkulturen i regionen och kallas ”det flytande guldet”. Istrien är känt för gastronomiska upplevelser och sina högkvalitativa delikatesser, till exempel sin olivolja och tryffelsvamp.

Istarska Pivovara som brygger Favorit Pivo är privatägt till skillnad mot de flesta kroatiska ölproducenter, som sedan länge ägts av internationella bryggerikoncerner. Bryggeriet är idag ett ledande bryggeri i västra delen av Kroatien, och tillverkar en fantastisk öl med hjälp av sin sammansättning av majs, egenodlad malt och humle. Under de senaste åren har produktionen vuxit till över 12 miljoner liter per år.

En underjäst lager med en ton av bitterhet och majs. Smaken är krispig med en klassisk stil av en ljus lager. Lättdrucken och passar bra till grillat, men framförallt skaldjur och pasta. En bra törstsläckare varma sommardagar.

 

Artikelnr: 1492-03

Pris: 13,50 kr

Text och bild – Marlene Rindå Jikita

 

Visited 60 times, 1 visit(s) today