Enkel chorizosås med pasta
4 portioner
- 240 gram korv (2-3 chorizos)
- 1 stor lök
- 5 dl matlagningsgrädde
- salt
- peppar
Gör så här:
Tärna korven fint och bryn den i stekpanna några minuter.
Finhacka löken. Ha ner den i pannan och bryn tills löken är mjuk och börjar få färg.
Häll ner grädden, blanda om och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
Tips!
Korven bestämmer hettan på såsen, ju hetare korv desto hetare sås.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 17 P för all sås, om man använder 5 Chorizos från Maträtt (blir 250 gr). Lägg till P för pasta.
Points: 17 P för all sås, om man använder 5 Chorizos från Maträtt (blir 250 gr). Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita
Visited 125 times, 1 visit(s) today