Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Tekompaniet tog hjälp av sociala medier

skriv ut
Tekompaniet ville ha ett nytt te med sommarkänsla eftersom vi i Sverige gärna dricker svart te med fruktsmak, men vilken smak skulle man satsa på? Via Facebook och Instagram ställdes frågan: ”Vilken smak kan du längta efter?” Responsen var överväldigande!

När man efterlyste spännande smakförslag fick man en fantastisk respons med massor av förslag till smaker. Kombinationen Rabarber och vanilj stack ut och kändes extra somrig och blev det förslag man gick vidare med.

I mitten av augusti 2017 landade de första proverna på kontoret i Nacka Strand. Teerna är certifierade ekologiskt och Fairtrade och detta gör produktutvecklingen lite extra krävande. Certifieringskriterierna anger bl a specifika proportioner för ingredienser och vissa kan vara utmanande att hitta som certifierade. Eftersom Tekompaniets fokus är certifierade kvalitetsteer så är detta något man inte prutar på.

Första provomgången behövde mer intensiv smak på rabarbern och vaniljsmaken var för subtil men det var en bra tesmak på samtliga recept.

Nu återstod fler tester i Kanada för att finslipa smaken och få fram den perfekta kombinationen. Även designen på förpackningen skulle godkännas, vilken blev en klassisk blommig målning med kinesiska muren i bakgrunden. Under vintern anlände flera provomgångar med olika recept innan man slutligen enades om en kvalité och smak.

6 april i år landade tillslut den färdiga produkten på Tekompaniets lager och är nu tillgänglig för alla hängivna tedrickare! Rabarber Vanilj är ett härligt svart te smaksatt med en riktigt somrig svensk smakkombination.

Vad hände med alla andra smakförslag de fick in via sociala medier? Fler smakkombinationer kommer!

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 20 times, 1 visit(s) today