Du i Fokus
Dryck

Ny årgång av Pol Roger’s hyllade Vintage Champagne

skriv ut

Champagnehuset Pol Roger är ett familjeägt vinhus som grundades 1849. Företaget drivs idag av femte generationen i familjen och har sitt säte på den klassiska adressen Avenue de Champagne i Épernay. En adress som av Sir Winston Churchill utsågs till: “The most drinkable adress in the world”.

Det är på denna adress som all champagne från Pol Roger fortfarande både produceras och distribueras till hela världen. Här ligger även den unika tre km långa, svala vinkällaren som ger de bästa förutsättningar för lagring av utsökt champagne i världsklass.

Nu lanseras Pol Roger Brut Vintage 2016

Det geografiska läget i Champagne ger ett nyckfullt klimat och varierade väderförhållanden. Just därför har Pol Roger sedan starten följt sin uttalade tradition, att bara deklarera en årgångschampagne om växtsäsongen givit förutsättningar för druvornas optimala mognad. Dessutom måste en Vintage champagne vara balanserad. Denna balans kan man bara få genom rätt mix av friska, mogna druvor, en potentiell alkoholhalt och en bra syra. Lägg där till att vinet ska ha förutsättningar för att kunna lagras och utvecklas till ytterligare nivåer. Den som har tålamod att lagra sin Vintage champagne ska därmed belönas, och det rikligt.

Brut Vintage 2016 är resultatet av Pol Rogers klassiska blend 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay. Druvorna kommer från 20 Grand och Premier Cru Vingårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Brut Vintage har lagrats sex år på sin andra jästfällning i flaska och riddling har skett för hand i de svala vinkällaren 33 meter under marknivå. Det är den svala vinkällaren med den konstanta temperaturen som ger champagner från Pol Roger dess unika, uppskattade karaktär med elegant mousse och små fina bubblor.

Karaktär Pol Roger Brut Vintage 2016: Friskt och fräscht med viss komplexitet och utvecklade toner av citrus, gula äpplen, torkad frukt, kakao, rostat bröd, mandel och kokos. Skimrande blekgul ton, elegant mousse som balanseras upp av syran och den långa eftersmaken. Fortfarande ung och med lovande lagringspotential.

Pol Roger Brut Vintage 2016 finns nu på utvalda Systembolaget och kan beställas till samtliga butiker.

Pol Roger Brut Vintage
Art.nr: 7536
Pris: 749 kr

Text och bild – Pressmaterial

Visited 16 times, 1 visit(s) today