Du i Fokus
Dryck

Mackmyras säsongswhisky Vinterglöd

skriv ut
Några gånger per år lanserar Mackmyra begränsande upplagor i olika samarbeten. Säsongens nya whisky Vinterglöd är en värmande och kryddig single malt whisky som delvis slutlagrats på ekfat mättade med svensk vinglögg. Stämningsfulla toner av apelsin, kanderad frukt och mandel tillsammans med ek och ingefära sätter den rätta glöden till höstens och vinters högtider. 

Nu presenterar Mackmyra en säsongswhisky inspirerad av den svenska vintertraditionen att värma sig med glödgat vin för de kalla månaderna. Delar av whiskyn är slutlagrad på svenska ekfat, mättade med vinglögg samt fat som tidigare lagrat Pedro Ximénes Sherry. Med vinglögg som tongivare har Vinterglöd en varm och kryddig karaktär som passar lika bra på glöggfesten och julbordet som vid brasan.

– Efter succén med säsongsutgåvan Midvinter under hösten 2013 har vi ständigt fått förfrågningar om när vi ska bjuda på ytterligare en whisky med glöggfinish. I samband med arbetet tillsammans med Saturnus och deras glögg ”Svensk Vinter” växte fram, blev ”Vinterglöd” en naturlig fortsättning. Vi är förmodligen det enda destilleriet i världen som vågat sig på idén att slutlagra single malt whisky på glöggvinsfat. Det passar vår ambition om att vara ”Explorers in whisky” perfekt, säger Eric Bräck, Försäljningschef, Norden.

Vinterglöd är en elegant svensk single malt whisky som destillerats på Mackmyra Bruk. Doften är kryddig och fruktig med marmeladgodis, kanderade apelsinskal, muscovadosocker samt varma toner av russin, lätta glöggaromer och smörkola. Smaken är fruktig, kryddig och ekig med kanderad frukt, apelsin, kryddig vanilj, päronkola, rostade ektoner, ingefära, tobaksblad och mandlar.

– Glöggvin har en så unik och tydlig karaktär, att en ytterst liten del behöver slutlagras på dessa fat för att ge den där extra glöden till whiskyn. Vinterglöd är en mycket varm och omhuldande whisky som passar ypperligt nu när hösten kommer, men även framför brasan efter en kall dag i skidbacken, säger Angela D’Orazio, Master Blender, Mackmyra.

Detta är ett måste få whiskyfantasten! Det är mycket smak och många olika smaker. Smaker som stannar länge i munnen och värmer gott. En perfekt dryck att ha lite som “snackis” att prata om efter middagen.

Mackmyras säsongswhisky Vinterglöd lanseras i begränsad upplaga på Systembolaget den 19 oktober 2018.

Artnr: 11469-01

Pris: 598 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 3 times, 1 visit(s) today