Du i Fokus
Dryck

Hernö Gin lanserar en rosa flaska med gin

skriv ut

Den 8 april lanserades Hernö Pink BTL Gin. En säsongsbetonad London Dry Gin med tongivande smak av enbär och en twist på Hernö Gins prisbelönta recept där jordgubbar och rosenblad får ta plats tillsammans med övriga kryddor.

Gin är en spritdryck som har tongivande smaksättning av enbär och utöver detta får andra smaker användas i skapandet av gin. Enligt den europeiska spritförordningen finns det inget gin som heter Pink Gin. Pink Gin är en klassisk cocktail med gin och Angostura Bitter. Det här är Hernö Gins rosa flaska, fylld med riktig gin. Ekologisk gin med äkta kryddor och örter som är producerad enligt konstens alla regler utan artificiella tillsatser.

– Idén och inspirationen till att grunda Hernö Gin kommer ur en passion för gin. Jag har alltid lagt stor vikt vid dess fantastiska historia och tradition. Innovation och nyskapande är givetvis bra, men den här typen av gin som är mer en marknadsgimmick är verkligen inget som utvecklar branschen, fortsätter Jon.

– Färgen som tillsätts för att skapa Pink Gin innehåller ingen smak. Jag hoppas att fler får den förståelsen och börjar fråga efter gin med viss karaktär snarare än färg, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

För att säkerställa att Hernö Pink BTL Gin verkligen är och uppfattas som gin innehåller den mer enbär än någon av Hernö Gins tidigare produkter. Med rosenblad och jordgubbar blir det en floral och fruktigare gin. Efter destilleringen är vätskan helt transparent och den enda tillsatsen är vatten från egen källa för att nå buteljeringsstyrka. Resultatet är en högkvalitativ London Dry Gin som tar ginets tradition vidare inom de ramverk som finns.

Hernö Pink BTL doftar mycket enbär, krispigt, grön skog. Fräsch citrus och röda bär, viss kryddighet. Den har smak av florala toner som följs av en uppsättning av saftiga enbär, röda bär och korianderfrön. En frisk citruskaraktär med underliggande kassia och kryddighet. Eftersmaken är av jordgubbar som dröjer sig kvar tillsammans med enbär och en kryddighet. Mjuk hetta och ett långt avslut.

Drinktips:

Pink Gin
60 ml Hernö Pink BTL Gin
2 stänk Angostura Bitter
• Rör med is.

 

Pink 75
30 ml Hernö Pink BTL Gin
15 ml färskpressad citron
15 ml hallonsockerlag
Champagne
• Häll Hernö Pink BTL Gin, citron och hallonsockerlag i ett champagneglas. Toppa med Champagne.

 

Pink Gin & Tonic
50 ml Hernö Pink BTL Gin
100 ml Indian Tonic
Jordgubbar
• Häll Hernö Pink BTL Gin i ett glas fyllt med is. Toppa med tonic. Garnera med skivade jordgubbar.

 

Hernö Pink BTL Gin
Artnr: 8188202

Pris: 348 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

Visited 11 times, 1 visit(s) today