Du i Fokus
DryckMat & Dryck

Cù Bòcan i ny design och nya smaker

skriv ut
Den andra september släpps tre (3) nydesignade Cù Bòcan Highland Single Malt varav två har fått mogna på mycket ovanliga fat. Tyvärr går bara en av dem att beställa hos Systembolaget, Cù Bòcan Signature. De andra två Creation #1 och Creation #2 kommer att erbjudas till några få krogar i landet. Vilka är inte känt i skrivande stund. 

Cù Bòcan har sedan julen 2005 varit ett pågående experiment som görs varje vinter då vattnet i den egna källan är perfekt för att göra en lättrökt högländsk single malt. Siktet är inställt på att prova hur olika fat kan kombineras och för att locka fram oväntade och ovanliga smaker. Vilka typer av fat Cù Bòcan ligger på är en väl förborgad hemlighet tills de lanseras, men det är troligt av vi kommer att få se en hel del ovanliga varianter de närmaste åren.

Cù Bòcan Signature har mognat på bourbonfat, Oloroso sherryfat och amerikanska viteksfat. I en värld av hårdrökta whisky är Cù Bòcan Signature motsatsen. Den är lätt rökt till 15 ppm och är rik på doft och smak från citrus och exotiska kryddor, och den är överraskande söt. Den här single maltwhiskyn från det skotska höglandet kan nog bli en dörröppnare för många till rökig whisky.

Cù Bòcan Creation #1 är ett spännande experiment där man låtit whiskyn mogna på två i whiskyvärlden ovanliga fat som tidigare innehöll det mörka ölet Black Isle Brewery Imperial Stout och det söta vitvinet Bacalhôa Moscatel De Setúbal.

Cù Bòcan Creation #2: om nummer ett är ovanlig är nummer två ovanligt kreativ. Den här whiskyn har legat på japanska shochufat och europeiska nya fat. Whiskyn beskrivs som livlig och smaken ska vara mycket ren med en blandning av rök och lime.

Cù Bòcan Signature släpps i Systembolagets beställningssortiment den 2/9
Pris: 549 kronor
Artnr: 86504-01

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 16 times, 1 visit(s) today