Du i Fokus
Dryck

CHILL OUT Sangiovese Organic – höstens smakrika och stora nyhet à 1 liter

skriv ut

CHILL OUT är det folkkära varumärket som av många framför allt förknippas med lättillgängliga och smakrika viner till bra pris och som genom åren har uppskattats för druvtypiska viner med prestigelös framtoning. Lagom till höstens intåg lanseras det senaste i raden av dessa omtyckta viner; Chill Out Sangiovese Organic, en stekhet nyhet som kompletterar mångfalden i CHILL OUT- familjen. Nytillskottet är en solkysst, ekologisk sangiovese presenterad i en lättviktsflaska à 1 liter.

Det finns få länder som vi svenskar älskar så mycket som Italien när det kommer till gastronomi och inget annat vinland är mer populärt än ”stövellandet”. Det märks inte minst på den enorma försäljningen av italienska viner i Sverige.  Ett område på uppgång är det spännande och soldränkta Apulien beläget på Italiens klack. Här, i Iandets sydöstligaste region frodas druvorna och resulterar i en rikare skörd med mer mogna druvor än på många andra platser. Vinerna från regionen karakteriseras av generösa aromer fullpackade med solmogen frukt.

Härifrån kommer nyheten CHILL OUT Sangiovese Organic, ett italienskt rött och ekologiskt vin gjort på den klassiska italienska rödvinsdruvan sangiovese. Både doft och smak är fyllda till brädden med mörkfruktiga toner såsom mörka körsbär och björnbär som kompletteras med inslag av färska örter och viol. Vinet uppvisar en touch av fat samt en lång eftersmak, något som förhöjer upplevelsen.  Vinet har en inbjudande mörkröd färg och presenteras i den klimatsmarta lättviktsflaskan som innehåller den trivsamma volymen 1 liter.

Sedan mer än 20 år har CHILL OUT bjudit in svenskar på en smakresa med möjligheten att upptäcka kvalitetsviner från olika vinregioner världen över på ett lättsamt sätt. Med det senaste tillskottet vill vi fortsätta att inspirera och guida konsumenten till en avslappnad och god vinupplevelse som för tankarna till en plats i skuggan i södra Italien, säger Monia Jensen, Senior Business Development Manager på Anora.

Vinet passar som hand i handske till sensommarens grillrätter innehållande både kött och grönsaker men även till höstens pastarätter såsom Bolognese men givetvis även till favoritpizzan och den regionstypiska pastan Orecchiette som med fördel serveras med grillat lamm.  Låt gärna vinet svalkas i kylen en halvtimme innan servering för att njuta till fullo av alla aromer och smaker vinet har att erbjuda.

Lammragu med kikärter med orecchiette
4pers, 15min tillagning, 120min koktid

Ingredienser:
400 gr lammkött, tex lammstek, i bitar
2 dl kikärtor, kokta
2 st stänger selleri, finhackad
1 liten morot, finhackad
1 st gullök, finhackad
1 msk tomatpuré
3 st lagerblad
15 st svartpepparkorn, krossade
1st burk hela tomater
3 dl rött vin, tex CHILL OUT Sangiovese Organic
1 liter kycklingbuljong
2 msk smör
320 gr orecchiette pasta (eller din favoritpasta!)

Gör så här:
Bryn grönsakerna i smöret ordentligt i en gryta, på medelvärme. Tillsätt tomatpuré och kryddorna och
svetta dem i 5 min. Skär lammet i 2,5 cm stora kuber. Bryn köttet på högsta tänkbara värme i smör i en
stekpanna till det är ordentligt brynt. Lägg sedan lammbitarna i grytan. Koka ur stekpannan med vinet ca
2 min, häll sedan detta i grytan. Tillsätt även tomaterna och buljongen. Låt sjuda på svag värme tills
köttet är mört, vilket bör ta ca 1,5-2 timmar. Tillsätt kokta kikärtor och koka ner till grytan tjocknat. Koka
pastan. Blanda sedan ner pastan i lammgrytan, tillsätt pastavatten till det blir en bra konsistens.

CHILL OUT Sangiovese Organic är en gassande nyhet och finns till en början i beställningssortimentet.

Artikelnr: 770044

Volym: 1 000 ml Pris: 95 kr    

Text och bild – Pressmaterial

Visited 10 times, 1 visit(s) today