Du i Fokus
Dryck

3 Generations of Peace – kvalitetsviner från Sydafrika

skriv ut
3 Generations of Peace är en ny vinserie med kvalitetsviner från Sydafrika. Vinet är rättvisemärkt enligt Fair For Life-standard och kommer i praktisk tvåliters Bag-in-Box.

3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot är en blandning av vin från två sydafrikanska vingårdar: Leeuwenkuil farm i Swartland samt Knollenfontein farm i Voor Paardberg. I båda regionerna råder medelhavsklimat med kalla och (förhoppningsvis) regniga vintrar samt långa, varma, torra och blåsiga somrar.

Druvorna plockas för hand där eventuellt dåliga druvor sorteras bort direkt. Fermenteringen sker på ståltankar utan tillsatt jäst och vinet lagras sedan på franska ekfat i åtta månader för cabernet sauvignon respektive sex månader för merlot.

3 Generations of Peace är Fair for Life-certifierad – en global standard som garanterar att producenten noggrant följs upp avseende miljöpåverkan och att samtliga i produktionskedjan behandlas rättvist och har anständiga arbetsvillkor.

Cabernet Sauvignon är en av världens mest kända blå druvsorter och kallas ibland för ”Druvkungen”. Den är tålig mot sjukdomar och anpassar sig lätt till olika klimat och odlas därför i de flesta vinländer. Smaken är lite sträv och den är tacksam att blanda med andra druvsorter. Just merlot är en av dess bästa kompisar.

Merlotdruvan är på frammarsch i hela vinvärlden. Den används ofta tillsammans med andra druvsorter såsom i 3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot. Det är en sort som mognar tidigt, ger stora skördar och viner som bidrar med mjukhet och fruktighet.

3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot har en doft av mörk frukt och smak av svarta vinbär, plommon, kryddighet och örter samt en lång eftersmak där man finner toner av vanilj och choklad från fatlagringen.

Vinet klarar sig utmärkt på egen hand, men lämpar sig också väl till grillat kött och grönsaker, gärna med smakrika såser som innehåller tomat och örter eller en rödvinssås.

 

3 Generations of Peace cabernet sauvignon/merlot

Artnr: 2671

Pris: 199 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 27 times, 1 visit(s) today