Du i Fokus
Hem & Inredning

Watt & Veke -stilfulla lampor med funktion

skriv ut
Watt och Veke är ett svenskt företag som grundades av Monika Lindström 1998. Hennes ambition var att designa stämningsbelysning, levande ljus och lampor med en personlig stil. Företaget är familjeägt och baserat i Gamla Stan i Stockholm. Man vurmar lite extra för ombonade inredningsstilar, industridesign, lantlig romantik och jul. Hos Watt & Veke finns något för alla inredningsintresserade.

Lampor med funktion är senaste nyheten inför våren 2016. Modellen Alice fungerar som ett bokstöd och lampa i ett och finns i både grön och vit marmor. Det är en lättplacerad lampa som lyster upp en mörk bokhylla för att skapa stämning i ett rum.

Modellen Tracy fungerar både som bricka och belysning. Ställ Tracy på hallbordet för att skapa stämning i ett rum. Modellen Tracy kommer i tre utföranden; grön marmor med mässingsdetaljer, vit marmor med mässingsdetaljer och helt i mässing.

Glödlampan väljer man själv, men en stor globformad glödlampa eller en gammaldags med glödtråd rekommenderas för stämningsfull effekt.

Watt & Veke lampor

Bilder – pressmaterial, text – Marlene Rindå Jikita

Visited 21 times, 1 visit(s) today