Du i Fokus
Hem & Inredning

Sagaform hjälper dig att duka trendigt i påsk

skriv ut

Påsken betyder lediga dagar för många, och vad passar bättre än att samlas kring ett dukat bord för en härlig långfrukost eller påskbuffé? För den som vill duka upp en härlig buffé till nära och kära har Sagaform samlat tipsen för ett riktigt fint påskbord.

1. Den senapsgula trenden

Vi ser den överallt just nu, på catwalken, i hemma hos-reportage och på inredningsdetaljer. Den uppiggande gula färgen sticker ut och känns samtidigt väldigt lugn och harmonisk. Dessutom är den ett perfekt inslag i vårens största högtider: påsken!

2. Rustik romantik

Låt en stor duk av linne förbli ostruken (eller kör den i tumlaren för ännu mer effekt), stapla koppar och fat på bordet tillsammans med påskmaten, och låt gästerna själva ta för sig av både skålar, glas och bestick. Matcha det rustika med rena linjer, naturliga färger och glasdetaljer. En kombination av glas, trä och keramik skapar intressanta materialkontraster som intresserar ögat.

3. Naturliga buketter

Att använda naturen som inspiration kommer nog aldrig att gå ut tiden. Den som vill gå hela vägen med trenden dukar med torkade blommor, med stora fröställningar och jordnära färger. Torkade blommor håller dessutom så länge du vill! Vill du ha levande blommor, ta inspiration från sommarens ängsbuketter och skapa generöst tilltagna buketter av stora gräs med vackra ax. Här gäller det att ta i med storleken, ju mer och högre desto bättre. Låt naturen tala och placera blommorna i en enkel glasvas mitt på bordet.

4. Sitt länge 

Låt gästerna ta det lugnt. Ta vara på de lediga dagarna, luta dig tillbaka och njut av att ljuset kommer tillbaka. Att vara värd innebär inte alltid att passa upp på gästerna till varje pris, en lugn och harmonisk värd är kanske den bästa!

5. Plocka fritt!

Buffé är en klassiker av en anledning. Genom att låta gästerna skapa sin egen måltid från buffébordet och ta för sig i sitt eget tempo skapar ni tillsammans en avslappnad och fri dynamik kring bordet. Fyll skålar med sill, fat med lax eller snittar, skär upp några skivor bröd men duka fram hela limpan så att var och en kan skära sin bit. På så sätt kan alla skapa sin egen favorittallrik av ditt buffébord!

 

Text och bild – Sagaform

 

Visited 11 times, 1 visit(s) today