Du i Fokus
Hem & Inredning

Påsk hos Cult Design

skriv ut
Cult Design är kända för sina praktiska och vackra produkter av sten- och lergods, porslin och tearrcotta. Företaget startades våren 2001 av Marita Lord som även är designer och formgivare. Den vackra serien Orient är en storsäljare, men det är påsk- och julprodukterna som är mest populära.

Marita Lord har alltid hundra idéer i huvudet och har alltid någon ny produkt på gång. Hon jobbar helst med keramik men även med bla porslin och stengods. Det mesta gör hon själv, men ibland tar hon hjälp av någon annan, ett samarbete har bla varit med Catarina König som vann Sverige Mästerkock 2016.

Keramikproduktionen sker i Kina i Guangdong-provinsen eftersom den största kunskapen finns där. Produktionen av keramik är fortfarande ett hantverk. Man skulpterar, gjuter, bränner, glaserar och målar dekorer för hand vilket gör varje produkt helt unik!

Några andra produkter tillverkas på en trä-och metallfabrik i Vietnam och en annan del görs i Sverige. Marknaden är främst svensk och företaget ligger i Göteborg, men produkterna finns även till försäljning i bla Finland, Island, Tyskland och Storbritannien.

Marita Lord berättar om påsken 2019:

-Årets stora påsknyhet är Påskharen Paulina, som bjuder oss på påskgodis serverat i sin äggskål. Tillsammans med Paulina Mini och Paulinas Tvillingar skuttar hon runt i folks trädgårdar och njuter av alla vackra blommor i rabatterna. En annan påsknyhet är den traditionella, klassiska keramikhönan, som ruvar på sina ägg i korgen. I min fantasi smälte de samman med japansk Origami och fick namnet Hello Hen. Stänk får i år en ny färg som har inspirerats av vårens lila syrener och finns bland ägg, hönor och påskplym.

Påskens sortiment finns till försäljning hos bla

www.anilla.se www.frokenfraken.se www.milq.se

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Cult Design 

 

Visited 10 times, 1 visit(s) today