Klassisk bistrokänsla bland Rustas köksnyheter

skriv ut
Medelhavet och dess varma färger, material och magiska mat står för inspirationen när Rustas höstnyheter för köket och det dukade bordet landar i varuhuset i augusti.

Vi välkomnar den lite romantiska bistrokänslan med rutiga dukar, småblommiga textilier och rustika serveringskärl till våra kök. Mustiga grytor och mat med inspiration från Frankrike står i fokus i höst, då kökssortimentet utökas med en musselgryta, korgar till pommes frites och en klassisk soppskål med dekorativa öron.

Trä fortsätter att bidra med funktion och värme i köket. Bland nyheterna hittar vi förvaringslådor, servettringar och praktiska serveringsbrädor som passar perfekt för chark och plockmat ­- allt i FSC-certifierad akacia. Materialet marmor dyker upp i form av mortel, kavel samt salt- och pepparskålar.

Allt för en rustik höstdukning
Höstens vackraste nyhet är tillverkad i stengods. Servisen Bistro har dekorativ, vågig kant med handgjord känsla och finns i två färgställningar med tallrik, assiett och skål. Lätta att kombinera med basservisen från Elsaform, som för hösten lanseras i nya färgen Dusty white. Ett nätt vinglas i klassisk bistrostil gör dukningen komplett.

Utbudet av textilier för det dukade bordet ökar. Här syns både neutrala färger och mönsterinslag i form av smårutiga dukar och kökshanddukar – perfekta för att förstärka medelhavskänslan.

 

Text och bild – Pressmaterial Rusta