Kattviksljusstaken – håller lågan tänd i blåsten

skriv ut
Familjen Rösth bor i den gamla fiskebyn Kattvik, i nordvästra Skåne. Under en picknick irriterade de sig på att stearinljuset i ljusstaken hela tiden släcks av kvällsbrisen. Där och då föddes idén till Kattviksljusstaken. En ljusstake som skyddar lågan från att blåsas ut av vinden.

Snart är det återigen dags för härliga kvällar på uteplatsen. Med ljusstaken med design av Paul Rösth kan vi njuta av levande ljus även utomhus. Ljusstaken med det smarta stormglaset, som håller lågan tänd i alla årstider, finns i borstat rostfritt stål, polerad och lackerad mässing samt förnicklad mässing. Den tar liten plats och är perfekt för utomhuskvällar på altanen, uteplatsen, balkongen eller på båten.

Kattviksljusstaken är ca 26 cm hög, har en tung och stabil fot som håller ljuset stående även om det blåser. De smarta lufthålen i botten ser till att ljuset får syre och gör dessutom att ljuset brinner utan att sota glaset. Glascylindern som omringar ljuset, skyddar lågan mot vinden. Glaset minimerar även brandrisken och kan användas både inomhus och utomhus.

 

Text och bild – Smarta Saker