Du i Fokus
Hem & InredningMat & Dryck

Global firar 35 år med spännande nyheter

skriv ut

Global fyller 35 år och lanserar i höst en skärbräda som är resultatet av ett globalt samarbete. Det japanska knivföretaget har samarbetat med den svenska marknaden och distributören Sundqvist för att ta fram en miljövänlig skärbräda gjord helt av sockerrör.

Materialet heter bio-polyeten eller I’m greenTM Polyethylene och tillhandahålls av det brasilianska företaget Braskem. Där odlas sockerrören under socialt hållbara och etiska former, långt ifrån regnskog och i enlighet med International Labor Organisation. Skärbrädan färdigställs sedan i fabriker i Gnosjö i Småland av råmaterialet som skickas i form av pellets.

Skärbrädan har en robust och väl tilltagen design som mäter 525 x 308 x 15 mm. Med sin tyngd ligger den stabilt på sitt underlag samtidigt som den är mjuk nog att inte skada knivens egg vid användning.

Under jubileumsåret har Global tidigare släppt två jubileumsknivar, vilket nu utökas med en tredje. Den olivslipade kockkniven har jubileumsåren 1985-2020 märkta på bladet och kniven säljs i en begränsad upplaga.

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 2 times, 1 visit(s) today