Fyra nyanser av sensommar på Sofiero – idéer och grön inspiration för din trädgård

skriv ut
Sensommaren på Sofiero bjuder på en kavalkad av upplevelser. Magnifika dukningar, förtrollande landskap och inspirerande blomsteruppsättningar – varje vecka I augusti presenteras en ny installation på en ny plats i parken. Alla arrangemang filmas med trädgårdsprofilen John Taylor som konferencier och går att ta del av digitalt.

Med start onsdag 12 augusti kommer Sofiero att presentera en ny installation i parken varje vecka under en månad. Alla är en del av programserien Fyra nyanser av sensommar. Skaparna bakom de olika installationerna är de kända trädgårdsinspiratörerna Minna Mercke Schmidt, Annika Christensen, Per Benjamin och John Taylor. I samarbete med Sofieros trädgårdsmästare har de fått fria händer att skapa något som är en fröjd för ögat och ger besökaren inspiration till sin egen trädgård eller täppa. John Taylor är även programledare för de filmer som spelas in varje vecka där respektive trädgårdskreatör berättar om sin installation.

– Vi vill bjuda våra besökare på något extra under fyra veckor under sensommaren, både på plats i den vackra slottsparken och via digitala inspelningar. Varje vecka bjuder på möjligheter att få nya idéer och grön trädgårdsinspiration, samt ett möte med skaparna bakom de olika installationerna, säger Martina Arnér, projektledare för Fyra nyanser av sensommar.

PROGRAM FÖR FYRA NYANSER AV SENSOMMAR

Med skogen som ram – 12-18 augusti
Författaren och blomsterkreatören Minna Mercke Schmidt skapar förtrollande landskap inspirerade av skogens festsalar. Med vackra grenar, gröna toner och andra inslag från naturen kommer hon att presentera en installation full av överraskningar.

Mina vackraste perenner – 19-25 augusti
Trädgårdsfotografen och influeraren Annika Christensen inspirerar med perenner i krukor. Med sina höga, låga, lättskötta och somriga kompositioner bjuder hon på idéer och blomsterglädje. Det utlovas både klassiska trotjänare och nya spännande sorter i krukorna.

Skördefest i det gröna – 26 augusti – 1 september
Floristen Per Benjamin välkomnar publiken till en skördefest med säsongens vackraste blomster, blad och frukter. Av det som just nu växer i trädgården skapar Per Benjamin en magnifik och miljövänlig dukning med återbruk i fokus.

Johns och Sofieros kärlek till växter – från 2 – 13 september
På ett bord fullt med blomstervaser hyllar John Taylor sin kärlek till växter. I vaserna finns mängder av växter från Sofiero, men också mer oväntad grönska från Johns egen trädgård. ”Jag kan få inspiration från vilken trädgård som helst. Men rabatterna på Sofiero ger mig det där lilla extra som jag behöver som trädgårdsmästare”.

 

 

Text och bild – Pressmaterial