Du i Fokus
Hem & Inredning

Duka med bedårande alver i guld!

skriv ut
I den norska mytologin är alven en symbol för drömmar, hopp och en tro på att det går att göra det omöjliga möjligt. Alven sägs besitta en särskild magi som ger näring åt dina drömmar och kanske till och med får dem att slå in. Wik & Walsøes folkkära serie Alv finns både i grått och guld, nu utökar man serien Alv Guld med fem nya objekt.

Wik & Walsøe är en norsk designstudio som grundades 2006 av Linda Svedal Walsøe och Ragnhild Wik med en stark målsättning att skapa kvalitetsporslin och glas med nordiska inslag. Inspirationen kommer från den Skandinaviska naturen och kulturen och har etablerat sig starkt inom den nordiska marknaden. Wik & Walsøe arbetar med miljön i omtanke, naturliga rå material och blyfria färger används exklusivt.

Designern och grundaren Linda Svedal Walsøe hämtar sin inspiration ifrån naturen och omgivningen i Fredriksstad i Norge där designstudion är belägen. Sedan starten har man etablerat sig som en stark, tydlig och kvalitetsbevisad aktör inom nordisk design. De har som mål att utveckla och tillverka unika produkter som skapar nya minnen med ett bestående värde. Wik & Walsøe har prisbelönats med utmärkelser som ELLE Decoration Norway och det prestigefyllda priset för Årets kvinnliga entreprenör 2013, som delas ut av Innovation Norge. 

Serien Alv är otroligt populär både i Sverige och Norge. Serien växer och nu utökar man Alv Guld med fem nya produkter lagom till jul. Man kan med fördel komplettera med Alv Skog som även har matchande glas.

alv-collection

Wik & Walsøe säljs hos Kitchen, Royal Design, NK Glas, Porslin och Kök m.fl.

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Grand Relations

Visited 22 times, 1 visit(s) today