Du i Fokus
Hälsa & Motion

Så håller ni passionen levande!

skriv ut

Fnurra på tråden, tristess, stress eller bara en tillfällig svacka? Vi har alla toppar och dalar, oavsett om det handlar om jobbet, humöret, pengar eller vänner – så att det händer med den man delar varje dag i sitt liv med, är alltså ingenting underligt. Man kan inte ligga på topp jämt.

Det viktigaste när en svacka kommer, är att erkänna den och inte ignorera den i hoppet att problemet kommer att försvinna av sig själv. Ta det som något helt naturligt och gör inget drama av det hela, men var samtidigt beredd att ta åtgärder för att hitta tillbaka till varandra och väcka den där härliga gnistan till liv igen!

5 tips för att underhålla er gemensamma låga!

1.En öppen och fungerande kommunikation är grundläggande för varje förhållande. Var ärliga med varandra, våga medge att allt inte är perfekt, men utan att anklaga eller peka finger. Fokusera på lösningar och ert gemensamma mål, inte på problemet eller saker som hänt tidigare. Låt resan att komma närmare varandra bli ett äventyr i sig, en upptäcktsfärd, istället för något jobbigt eller krävande.

2. Närhet är oerhört viktigt, det är det som gör ett kärleksförhållande annorlunda än vänskap. Det behöver inte nödvändigtvis vara sex vi pratar om, det kan vara en kram när din partner kommer hem efter en jobbig dag, ta varandras hand på promenaden eller att luta er mot varandra medan ni ser en film. Ta alla tillfällen i akt att röra vid varandra, och glöm inte att flirta. Se din partner i ögonen och le, klä upp dig, ge komplimanger, säg att du är stolt över något hen har åstadkommit. Det finns ingen som inte gillar att bli uppskattad, och framförallt inte när berömmet kommer från den man älskar.

3. Bryt rutinerna. Det är lätt att falla in i välbekanta mönster och vanor, i synnerhet under perioder när vi känner oss stressade. Överraska din partner med en romantisk middag på hens favoritrestaurang fast det är en vanlig tisdag, planera en picknick i parken med god mat och en flaska champagne, ta en dansklass och lär er salsa eller tango, eller prova några spännande sexleksaker i sängkammaren.

4. Se tillbaka på lyckliga eller roliga stunder ni haft tillsammans. Hjälp varandra att minnas varför ni valde varandra, vad som gör er speciella och unika.

5. Planera för ett gemensamt projekt. Inget livar upp som att drömma sig bort mot en närliggande horisont, och ofta har vi saker vi vill göra men de skjuts upp på en obestämd framtid. Sätt en tidsram eller ett datum för det ni vill företa er, det kan vara en sommarstuga ni vill köpa eller en resa som inte blivit av. När ni sedan sitter i soffan kan ni göra planer för detta istället för att slötitta på Netflix.

Skulle det ändå inte kännas bra, be om hjälp!

 

 

Text – Pressmaterial, Bild – Jikitas

 

Visited 8 times, 1 visit(s) today