Du i Fokus
Hälsa & Motion

Redo för sommaren? Tips för fina fötter

skriv ut
De sköna barfotadagarna närmar sig. Fast hur mår egentligen dina fötter efter den långa vintern? Att ta hand om dem behöver inte vara krångligt. Genom några enkla åtgärder får du fina och mjuka fötter snabbt och enkelt.

”Vi har samlat tipsen för den optimala fotvårdsrutinen – hur du förbereder fötterna för varmare dagar och håller dem pigga hela sommaren. CCS fotvårdsprodukter rekommenderas av Sveriges Fotterapeuter och det är vi förstås väldigt stolta över”, säger Amanda Wennberg, Marketing Director Skincare på Trimb Healthcare.

1. Ta regelbundna fotbad

Rena fötter är viktigt och fotbad är den perfekta grunden för en regelbunden och optimal fotvårdsrutin. Avslappnande och välgörande för både fötterna och själen. Torka noga mellan tårna efteråt.

Tips! Prova CCS Intensivt Uppmjukande Fotbadsalt som innehåller 100% fuktbindande karbamid och som effektivt mjukar upp torr hud, förhårdnader och spruckna hälar. Att göra ett fotbad innan du ska fila fötterna är också bra. Fila måttligt, ungefär varannan vecka.

2. Smörj in fötterna dagligen

Att smörja in fötterna varje dag hjälper dem att klara av vardagens påfrestningar. CCS Fotvårdssalva är Sveriges mest köpta fotkräm (1). och speciellt framtagen för torra fötter med förhårdnader. Den innehåller fuktbindande karbamid och mjukgör, återfuktar och förbättrar hudens skyddsbarriär. Eukalyptusolja motverkar dålig lukt och ger en frisk doft.

Tips! För diabetiker och personer med torr och tunn hud (vanligt hos äldre) finns nya CCS Kladdfri Fotmousse med fuktbindande karbamid och mjukgörande ingredienser. Absorberas snabbt, tränger ner i hudens översta hudlager och stärker hudbarriären utan att försämra de naturliga funktionerna. Ungefär som materialet Gore-Tex låter CCS Kladdfri Fotmousse huden andas. Den är lätt att smörja in och passar även till alla som vill ha en kladdfri fotkräm.

3. Låt fötterna andas

Känns fötterna instängda? Släpp dem fria. Undvik syntetiska material i strumpor och skor, liksom trånga skor och högklackat. En stunds daglig fotgymnastik håller dessutom fötterna pigga och glada.

Tips! CCS Uppfräschande Fotdeo är en effektiv antiperspirant spray som motverkar svett och dålig lukt från varma och fuktiga fötter. Ger skön svalka och håller fötterna torra, fräscha och väldoftande.

4. Behandla hälsprickor

Hälsprickor är ett vanligt besvär. Spruckna hälar kan vara smärtsamt och beror ofta på torr hud och förhårdnader som spricker av tryck och friktion. Behandla genom att smörja in fötterna en till två gånger om dagen.

Tips! CCS Cracked Heel SOS är speciellt framtagen för fötter med hälsprickor och hård hud som behöver extra omvårdnad. Fotkrämen innehåller en kombination av en hög halt karbamid (25%) och mjölksyra med fyra funktioner i ett – exfolierar, mjukgör, återfuktar och stärker hudbarriären. Synbart resultat efter tre dagar vid applicering två gånger dagligen.

5. Ge aktiva fötter aktiv omtanke

Träning är bra för kroppen men kan vara påfrestande för fötterna. De kan bli torra, hårda, spruckna och fnasiga. Dessutom trivs svamp i träningsskornas varma och fuktiga miljö.

Tips! Aktiva fötter kräver proffshjälp. CCS Foot Pro är en multifunktionell fotkräm som är framtagen för att behandla och förhindra spridning och/eller förvärrande av fotsvamp, hälsprickor, förhårdnader och torra fötter. Den motverkar även dålig lukt och ger en frisk doft.

 

Text och bild – CCS hudvård

 

Visited 43 times, 1 visit(s) today