Du i Fokus
Böcker

Annika Elgeskog säger ja till äventyr!

skriv ut

Annika Elgeskog sålde allt för att bo heltid i sin husbil och få ett friare liv. Nu släpps boken “Husbils Annika – Största möjliga frihet på fyra hjul” om hennes inte helt vanliga liv. Ambitionen är att inspirera andra till att våga mer.

Annika Elgeskog har aldrig velat passa in i den traditionella mallen med heltidsarbete och att göra som alla andra. Hon har alltid stuckit ut och gått sin egen väg. Som när hon fick för sig att söka jobb på en oljeplattform och därför var tvungen att genomgå en tuff utbildning som krävde allt hennes mod. Eller när hon befann sig på Borneo och fick frågan om att agera teaterregissör och hon tackade ja utan att veta vad en sån egentligen gör.

Annika är lite som Pippi Långstrump; “det har jag aldrig gjort förut så det klarar jag säkert”. Hon går mot strömmen och bryr sig inte det minsta om att folk rynkar på näsan eller tycker att hon är lite galen. De flesta avundas henne dock och hon är en stor inspiration för många. Det visar hennes stora följarantal på sociala medier.

Boken “Husbils Annika – Största möjliga frihet på fyra hjul” släpptes igår och har direkt gått upp på topplistorna. I boken berättar hon en del om sin uppväxt och var hennes drivkraft kommer ifrån. Hon berättar också hur det gick till att flytta från en fast bostad till ett hus på hjul. Här får vi följa med på äventyr både till regnskogen på Borneo och kriget i Ukraina. Det var också under hjälparbetet i Polen som hon fick en liten hårig sambo, i form av lilla teacup-Yorkien Malenkii.

Boken kommer i ett litet och trevligt format, perfekt som present eller en mindre sk coffe-table-bok som gärna kan ligga framme. Annikas vän och personliga husbilsmeck Farokh kompletterar med goda tips i varje kapitel. Det är en både fin och lättläst bok, där man även lär sig en hel del praktiska grejer på vägen. Allt för att inspirerande andra som drömmer om ett husbilsliv, men även för dem som vill pröva något nytt. En vänlig “push” från henne att våga. För Annika finns nämligen inte det omöjliga, hennes devis är att allt löser sig.


Text och bild – Jikitas


Visited 39 times, 1 visit(s) today