Du i Fokus
BöckerHälsa & Motion

Anna Benson gör det igen!

skriv ut
Anna Benson är konstnären, författaren och entreprenören som aldrig ligger på latsidan. Skriver hon inte böcker, så designar hon porslin eller säljer julgranar. Den fd bordtennisstjärnan slutar aldrig att förvåna oss. Nu kommer hon med Blå Kokboken II i sin ständiga kamp att bekämpa cancer.

På Bokmässan lanserades Blå kokboken II, som säljs till förmån för Prostatacancerförbundet och synliggör kampen mot prostatacancer. Den här gången träffar vi Daniel Paris, Glenn Hysén, Jesper Blomqvist, Lasse Åberg, Loa Falkman, Robin Bengtsson, Staffan Olsson, Steffo Törnquist, Thomas Bodström, Thomas Wassberg, Tobias Karlsson och Uno Svenningsson när de lagar sina älsklingsrätter och samtalar om livet och deras möte med cancer. En del berättar för första gången. Det kan vara självupplevt, eller så kan det ha drabbat en vän, förälder eller partner. Kärleksfulla berättelser som berör.

Blå kokboken II är uppföljaren till Blå kokboken I, som utgavs 1017 och som bidrog med cirka 500 000 kronor till Prostatacancerfonden. Den utsågs även till bästa välgörenhetskokbok vid World Gourmand Awards, som är kokböckernas motsvarighet till Oscarsgalan. Anna Benson har tidigare skrivit Rosa Kokboken I och II som vann juryns specialpris två år i rad på World Gourmand Awards. Hennes projekt har genom åren samlat in drygt 3,6 miljoner kronor till cancerforskningen.

– Vi fick höra starka historier under skapandet av Blå kokboken II och jag hoppas att de ska nå ut till så många som möjligt. Förutom att boken samlar in pengar till kampen mot cancer syftar den till att hjälpa, inspirera, motivera och på så sätt underlätta i kampen mot cancer. Få män talar om sin hälsa och sitt mående idag och det vill jag ändra på. Efter arbetet med första Blå kokboken vet jag att vi är en bit på väg, säger Anna Benson.

Detta är årets viktigaste bok och en väldigt bra julklapp. 100 kr av varje såld bok går till Prostatacancerfonden, ni köper den HÄR.

 

Text – Marlene Rindå Jikita, Bild – Magnus Ragnvid och Yessica Thor

 

Visited 29 times, 1 visit(s) today