Du i Fokus
Mat & Dryck

Citronkyckling

skriv ut

Recept ur Jessica Frejs kokbok Fest på 30 minuter!

Citronkyckling

6 portioner
  • 750 gr kycklingfiléer
  • salt
  • 50 gr smör att steka i
  • saft och rivet skal från 3 citroner
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 6 dl creme fraiche
  • 3 dl vatten
  • 3 msk soja
  • 3 msk honung
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 450 gr färsk tagliatelle

Gör så här:

Sätt på pastavattnet och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Dela kycklingen på längden i tre delar. Salta och peppra kycklingen. Stek kycklingen i smöret så den får fin färg. Välj en stekpanna med höga kanter, så du får plats med såsen.

Vispa ihop citronskal, smulade hönsbuljongtärningar, creme fraiche, vatten, soja, honung och majsstärkelse i en skål och häll sedan blandningen över kycklingen i pannan. låt det koka ihop i ca tio minuter.

Finhacka persiljan. Tillsätt den pressade citronen i såsen. låt det bli varmt och smaka av. Såsen ska ha en tydlig citronsmak, men om du tycker det är för syrligt kan du smaka av med lite mer honung och salt. Plocka upp kycklingen, blanda pastan med såsen och lägg sedan kycklingen ovanpå och strö över persiljan och basilikan.

Om såsen är för tunn, red den med en eller två extra matskedar majsstärkelse utblandat i en gnutta vatten.

Servera med en sallad.



För  er Viktväktare:

Points (kostprogrammet från 2025): 53 P för allt (inkl pastan), om man använder 1 msk flytande margarin istället för smöret, fettfri grekisk yoghurt istället för creme fraiche

Points: 53 P för allt (inkl pastan), om man använder 1 msk flytande margarin istället för smöret, fettfri grekisk yoghurt istället för creme fraiche.



Recept – Jessica Frej, bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 61 times, 1 visit(s) today