Du i Fokus
Dryck

O.P. Anderson Distillery lanserar sin första gin

skriv ut
Våren 2017 öppnade O.P. Anderson sitt nya destilleri utanför Sundsvall. Här har man samlat stora delar av svensk akvavit- och snapsproduktion. Nu lanserar destilleriet sin första gin under egen flagg: O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin.

På O.P. Anderson Distillery i Sundsvall står traditionellt hantverk och ekologisk produktion i fokus. Här har man samlat stora delar av svensk akvavit- och snapsproduktion med Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Bäska Droppar och flaggskeppet O.P. Anderson Aquavit.

Nu har man utvecklat produktionen till att omfatta en svensktillverkad gin, som också blir den första produkten under destilleriets eget varumärke; O.P. Anderson Distillery.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är en aromatisk gin med smak av de klassiska kryddorna enbär, korianderfrö, angelikarot och citrusfrukt, i detta fall citron- och pomeranszest. Man har också hämtat inspiration från svensk akvavit.

– För att skapa en gin med kopplingar till O.P. Anderson och vårt svenska dryckesarv har vi använt anis och fänkål som, utöver kummin, är de två ingredienserna som definierar O.P. Anderson Aquavit. Det ger en liten touch av lakrits även om den inte är dominant, berättar Jonas Odland, Master Blender på O.P. Anderson Distillery.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är ekologisk och passar utmärkt i gindrinkar såsom Gin & Tonic och Dry Martini. Produkten finns i Systembolagets beställningssortiment.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin
Artikelnr: 82855
Pris: 289 kr

 

Text och bild – Pressmaterial

 

Visited 52 times, 1 visit(s) today