Lövbiffsrullader med svampsås
4 Portioner
- 12 skivor lövbiff
- 1 burk färskost (200 gr) naturell
- 2 burkar skivade champinjoner
- 2 vitlöksklyftor
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 buljongtärning, svamp
- 1 msk soja
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll av svampen, spara 1 dl av spadet. Ånga av svampen i en torr stekpanna på hög temperatur, rör om och se till att den inte bränns vid. Ta upp svampen när den är helt torr och låt den svalna. Häll över färskosten i en skål, skala och pressa ner vitlöken i osten och ha i svampen, blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
Fördela ostmassan jämt över de 12 lövbiffarna. Lägg massan i en klick i en hörnet och rulla ihop lövbiffen till en rullad. Bryn rulladerna med öppningen neråt i en stekpanna lite snabbt, så de får färg. Lägg över de färdiga rulladerna i en gratängform.
Smula ner buljongtärningen i en kastrull, ha i svampspadet och grädden. Låt koka ihop tills det börjar tjockna och häll över rulladerna i gratängformen. Gratinera i ugn ca 18-20 minuter.
Servera med pressad potatis och en fräsch sallad.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 19 P för alla rullader och all sås, om man använder färskost max 4% och 4%-ig matlagningsgrädde.
Points: 37 P för alla rullader och all sås, om man använder färskost max 7% och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för potatis.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se