Pasta med kyckling och soltorkade tomater
4 Portioner
- 500 gr kyckling
- 2 buketter broccoli
- 30 gr soltorkade tomater (torra)
- 3 dl matlagningsyoghurt
- 1 rödlök
- 1-2 msk olja
- salt
- peppar
Gör så här:
Koka pasta efter anvisningar på förpackningen, spara pastavattnet. Lägg tomaterna i blöt i hett vatten en liten stund.
Strimla kycklingen och fräs den i hälften av fettet, lägg åt sidan. Ansa broccolin och skär den i mindre bitar (inte stammen). Hacka löken.
Fräs löken i resten av fettet tills den börjar bli glansig. Hacka tomaterna. Ha ner broccoli och tomater i löken och fräs under omrörning 2-3 minuter. Tillsätt kycklingen och låt fräsa ihop med det andra någon minut.
Ha i matlagningsyoghurt och blanda om. Spä med pastavattnet till lagom konsistens. Låt alltsammans koka ihop och spä med mer pastavatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 8 P för hela grytan om man använder 1 msk olja och fettfri yoghurt. Lägg till P för pasta.
Points: 8 P för hela grytan om man använder 1 msk olja och Larsas fettfria Grekiska yoghurt. Såsen kan skära sig vid uppkokning dock. Lägg till P för pasta.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se