Pasta med skinksås
4 portioner
- 1 stor morot
- 400 gr rökt skinka
- 1 stor rödlök
- 300 gr sugar snaps
- 5 dl matlagningsgrädde
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk riven pepparrot
- salt
- peppar
Gör så här:
Dela löken på hälften och skiva tunt. Strimla morötterna och skinkan. Pressa vitlöksklyftan. Fräs lök, vitlök och morötter i oljan på medelvärme några minuter. När löken börjar bli glansig tillsätts skinkan. Ha i grädden, pepparroten och sugar snapsen. Blanda om allt ordentligt så pepparroten fördelas. Låt koka ihop 4-5 minuter, smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 14 P för allt, om man använder 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för pastan.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Visited 189 times, 1 visit(s) today