Du i Fokus
BakningMat & Dryck

Superenkel äppelkaka – bara tre ingredienser

skriv ut
6-8 portioner
  • 3 stora äpplen
  • 2 ägg
  • 200 gr vaniljkvarg
Gör så här:

Sätt ugnen på 185 grader.

Vispa ihop ägg och kvarg. Ställ åt sidan.

Kärna ur äpplena och skiva dem tunt, gärna med mandolin. Lägg ungefär ett halv äpple åt sidan, detta ska toppa kaka.

Blanda äpplen och kvargsmeten ordentligt. Alla äppelskivorna ska vara “smetiga”.

Ta en ugnssäker form och klä den med bakplåtspapper, både botten och kanterna.

Här ner äppelsmeten i formen, bre ut i ett jämnt lager. Toppa med de “torra” äppelskivorna, gärna i ett fint mönster.

Ställ in kakan mitt i ugnen och grädda i 50 minuter, tills kakan är fast och har en fin färg.

Servera gärna med vaniljsås, grädde eller glass.

Tips: Strö över lite kanel för mer smak.



För er Viktväktare:

Points: 2 P för hela kakan om man tar vaniljkvarg utan socker.



Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se


Visited 30 times, 29 visit(s) today