Du i Fokus
MusikUpplevelser

Magnus Carlsson firar 80 år med eget party

skriv ut

Betyg: ⭐️⭐️⭐️⭐️

Magnus Carlsson fyllde 50 år under sommaren, dessutom har han 30 år på scen. Dessa jubileum firar han med sin nya show “It’s My Party” och en rikstäckande Sverigeturné. 28 stopp från Luleå i norr till Malmö i söder, där han bjuder på en färgsprakande kväll som andas glädje till musiken och publiken.

När Magnus Carlsson fyller år gör han det med besked. För att fira sina 50 år på jorden och 30 år på scen, har han samlat ihop ett schysst liveband, samt en härlig kör tillika proffsiga dansare. Sen har han valt ut sina personliga favoriter bland alla sina hits och satt ihop en scenshow med stort hjärta och mycket värme. Resultatet är en färgsprakande kväll som andas glädje till musiken och publiken.

Magnus Carlsson tillhör kategorin artister som inte behöver en flashig scen med massor av läcker dekor och häftigt ljus. Han är så proffsig att han bär upp en två timmar lång show helt på egen hand. Scenen är enkel, här finns inget lulllull alls. Däremot är kläderna spektakulära och särskilt utvalda för varje nummer. Mellansnacket är personligt och en resa genom Magnus 50 år på jorden, här visar han även sin humoristiska sida och en härlig självdistans.

Showen inleder med ett galet 80-talsmedley på säkert 15 minuter. Här får vi höra allt från Alphaville till AHA, i ett galet tempo, eller som han själv säger “Så nära döden man kan komma”. Sen löper hitskavalkaden på med både egna och andras låtar, för att sedan avslutas med ett ABBA-medley som drar ner jubel och visslingar. Att Magnus bjuder på sig själv är det ingen tvekan om, särskilt när han bjuder in publiken att önska låtar. Och det önskas både högt och lågt, låtar som inte sett ljuset på många år och texter som försvunnit i minnet – men Magnus spelar och gör så gott han kan. Publiken älskar det!

De flesta står upp och dansar, andra sittdansar i raderna. Alla sjunger med i varenda låt. Magnus interaktion med publiken är unik, här finns ett samspel och en stor respekt. Glädjen är total och energin är hög, hade det funnits en mätare hade den slagit i taket. När showen är slut går publiken dansande ut ur salongen, det känns som att kvällen bara har börjat.

Showen It’s My Party  går som turné runt om i hela Sverige under hösten 2024.

Text – Marlene & Martin Jikita, Bild – Pressmaterial (överst), Jikitas (show)

Visited 36 times, 7 visit(s) today