Du i Fokus
Dryck

Ferrari Perlé 2019 – en återkommande favorit

skriv ut

Ferrari Perlé 2019 är ett elegant mousserande vin som uppskattas lika mycket vid varje lansering. Sedan första lanseringen 1971 har Ferrari Perlé blivit ett signum för Ferraris unika vinstil som fångar essensen av Trentodoc.

Sedan en tid tillbaka är Cyril Brun ny “Chef de Caves” på Ferrari i Trento. Cyril är en av de mest respekterade vinmakarna i Champagne där han under många år varit en hyllad och framstående vinmakare på flera av de mest kända champagnehusen. Nu har han tagit med sig sin erfarenhet och kunskap till Trento där han ser potential, enorm kvalitet och en spännande utmaning.

“Det gäller att lära känna terroiren för att förstå vilka möjligheter vi har. Vinproduktion handlar om detaljer och vi kommer att fokusera på de små, små detaljerna för att få ut maximal uttryck och kvalitet från den här oerhört spännande regionen som har så mycket att erbjuda” – säger Cyril Brun, Chef du Cave på Ferrari.

Ferrari Perlé bjuder på friskhet, delikat komplexitetet, en fin mousse och ett djup med inslag av gula äpplen, rostat bröd, päron, fransk nougat och apelsin. Chardonnay-druvorna kommer från de egna hållbara odlingarna i Trentino med Alperna som närmaste granne. Vinet har sedan lagrats minst fyra år och två månader tillsammans med sin jästfällning på flaska innan degorgering.

Det finns sedan tidigare historiska kopplingar mellan Ferrari Trento och regionen Champagne. Det var i Champagne som Giulio Ferrari förälskade sig i den bubblande drycken och han var den första att se potentialen när han tog med sig Chardonnay-druvor från Champagne och planterade i nordöstra Italien. År 1902 grundade Guilio Ferrari vinhuset med sitt namn i Trento med den tydliga ambitionen att producera mousserande viner av högsta kvalitet. När Guilio gick bort lämnade han verksamheten till den lokala vinhandlaren Bruno Lunelli och sedan dess har familjen Lunelli drivit företaget vidare med samma höga målsättning.

Nyligen utsågs Ferrari för 7:e gången till ”Sparkling Wine Producer of the Year” vid Champagne & Sparkling World Championship 2024.

Ferrari Perlé 2019 lanseras i Systembolagets tillfälliga sortiment den 27 september.

Ferrari Perlé
Art.nr: 97714
Pris: 289 kr
Antal: 3 600 flaskor TSV 27/9 2024


Text och bild – Pressmaterial

Visited 10 times, 1 visit(s) today