Kyckling med timjan och svamp

skriv ut
4 portioner
  • 4 kycklingfiléer
  • 1-2 msk smör & rapsolja
  • 2 burkar skivade champinjoner
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk soja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 tsk timjan (torkad)
  • salt
  • peppar

 

Gör så här:

Häll av spadet av champinjonerna och spara detta. Ånga av svampen i en het stekpanna på högsta värme, tills de får färg och börjar ”gnissla”. Rör om under tiden. Ta ut dem ur panna och ställ åt sidan.

Bryn kycklingfiléerna i den torra, heta pannan, tills den får färg på bägge sidorna. Ha i fettet, häll tillbaka champinjonerna och krydda med timjan. Salta och peppra. Låt fräsa på medelhög värme tills kycklingen är genomstekt. Gärna under lock.

Blanda ut majsstärkelsen i champinjonspadet och häll allt i en kastrull. Tillsätt grädden och sojan och låt koka upp. Låt koka tills det tjocknar.

Servera med pasta eller potatis och en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare: 2 SP Flex per portion om man använder 1 msk fett och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ev tillbehör.

 

Recept – Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita