Kyckling med pestosås
4 Portioner
- 500 gr kycklingfilé (4 stycken)
- 5 dl matlagningsgrädde
- 2-3 msk pesto
- 1 ask (250 gr) körsbärstomater
- 1 msk olja
- 1 buljongtärning (kyckling)
- salt
- peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela filéerna på längden och bryn dem i oljan. Salta och peppra. Lägg sedan över dem i en ugnsfast form. Smula ner en buljongtärning i en kastrull, tillsätt matlagningsgrädde och pesto och koka upp. Dela tomaterna i halvor. Häll såsen över kycklingen, strö över tomterna. Grädda i ugn 20-25 minuter.
Servera med pressad potatis eller ris.
För er viktväktare:
Points: 22 P för hela grytan, om man använder 2 msk pesto och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till P för potatis/ris.
Personliga Points: 22-30 PP för hela grytan, om man använder 2 msk pesto och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till PP för potatis/ris.
Mitt WW: Grön 6, Blå 5, Lila 5 per portion om man använder 2 msk pesto och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för potatis/ris.
SmartPoints Flex: 5 SP Flex per portion om man använder 2 msk pesto och 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för potatis/ris.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita