Karibisk kycklinggryta med choklad

skriv ut
4 portioner
  • 500 gr wokgrönsaker
  • 400 gr kycklingfiléer
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 chilifrukt
  • 1/2 färsk ananas
  • 150 gr sugersnaps
  • 2 dl hett vatten
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl kallt vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk smör och rapsolja
  • salt
  • peppar

 

Gör så här:

Strimla kycklingen och fräs den i hälften av fettet. Grovhacka paprika och lök. Finhacka chilin. När kycklingen har fått lite färg, lägg den åt sidan i en skål. Fräs wokgrönsakerna i en stor kastrull, ha i sugersnaps, lök, chili och paprika och resterande fett och låt fräsa ihop. Ha i kycklingen, blanda ut buljongtärningen i hett vatten och häll över grönsakerna. Tillsätt kakao och kanel och låt småputtra ca 5 minuter. Tärna under tiden ananasen. Blanda ut majsstärkelsen i det kalla vattnet. Tillsätt ananasen och häll i majsstärkelse i grytan och låt koka 2-3 minuter så det tjocknar. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris.

 

För er Viktväktare: 3 SP/2 SP Flex per portion, lägg till SP för riset.

 

Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita