Indisk Daal

skriv ut
4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 msk olja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk garam masala
  • 500 gr krossade tomater
  • 1 burk kokosmjölk (400 gr)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 300g okokta röda linser
  • svartpeppar
  • 100 gr babyspenat

 

Gör så här:

Hacka lök, vitlök och chili. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök, vitlök och chili tillsammans med ingefära utan att de tar färg.  Tillsätt garam masala och låt fräsa ihop någon minut under omrörning.

Häll i tomatkross, koksmjölk och buljongtärning och låt koka upp. Tillsätt linserna och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. tills linserna är mjuka men inte mosiga.

Smaka av med salt och peppar och tillsätt spenaten. Servera gärna med hackad koriander och en klick turkisk yoghurt.

 

För er Viktväktare: 11 SP per portion om man använder lätt kokosmjölk. 9 SP per portion om man ersätter kokosmjölken med 4 dl 4%-ig matlagningsgrädde. Lägg till SP för ris.

 

Recept- Martin Jikita, bild – Marlene Rindå Jikita