Halloumiburgare med picklad rödlök
4 Burgare
- 200 gr riven halloumi
- 150 gr riven morot
- 1-2 pressade vitlöksklyftor
- 3 ägg
- 4 msk majsstärkelse
- 4 msk ströbröd
- 1 tsk American Burger Kryddmix (CajP)
- 1-2 msk olja (till stekningen)
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till biffarna (ej oljan). Låt smeten svälla 5 min innan biffarna formas. Forma till fyra lika stora burgare och stek dem på medelvärme någon minut per sida. OBS! Grilla EJ! Burgarna flyter ut.
Picklad rödlök
- 1 rödlök
- 1 msk socker (alt sötningsmedel)
- 2 msk ättika 12%-ig
- 3 msk hett vatten
Gör så här:
Dela löken på hälften och skiva den tunt. Lägg en i en burk. Bland socker, ättika och vatten, tills sockret lösts upp. Häll över löken och låt stå och dra en stund.
Servera halloumiburgarna med valfria tillbehör och den picklade löken.
För er Viktväktare:
Points (kostprogrammet från 2025): 8 P per burgare, lägg till P för oljan du steker i och eventuella tillbehör. O P för löken om man använder sötningsmedel.
Points: 8 P per burgare, lägg till P för oljan du steker i och eventuella tillbehör. O P för löken om man använder sötningsmedel.
Recept – Martin Jikita, Bild – Marlene Rindå Jikita – duifokus.se
Pingback: Matsedel v 22 – MAJ!
Pingback: Mat som passar i värmen och på picknicken/stranden