Amarulafudge

skriv ut
Till 25-30 bitar behöver du:
  • 3 dl socker
  • 100 g mörk choklad minst 70%
  • 3 msk ljus sirap
  • 1 dl Amarula Cream
  • 0,5 dl grädde
  • 30 g smör
  • 1 msk vaniljsocker

Gör så här:

Mät upp socker, choklad, sirap, Amarula Cream och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning. Låt koka kraftigt 7-10 minuter och rör om då och då. Gör kulprovet för att se när smeten har lagom konsistens (droppa lite smet i kallt vatten, när de går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom).

Lyft av grytan från värmen och tillsätt rumstempererat smör och vaniljsocker. Vispa med elvisp ca 5 min medan smeten svalnar. Smeten ska bli tjock och det ska bli spår efter visparna. Börja vispa försiktigt och öka farten efter hand. Häll smeten i en baklåtspappersklädd form (ca 20 x20 cm) och ställ svalt. När fudgen stelnat skär du den i bitar.

För er viktväktare: Hela satsen är 135 SP eller 68 PP.

Recept – Amarula Sweden, bild – Marlene Rindå Jikita