Allt-i-ett Kasslergratäng

skriv ut
Det blir knappast enklare än så här! Släng ihop en gratäng på fem minuter med okokt ris och kassler och pyssla med något annat medan den står i ugnen.

4-6 Portioner

  • 600 gr kassler
  • 3 dl okokt ris
  • 6 dl kokande vatten
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 msk basilika
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 1 buljongtärning (kött el grönsaker)
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.

Koka upp vattnet i en kastrull eller vattenkokare.

Putsa och strimla kasslern.

Blanda ris och kryddor i botten av en stor gratängform och smula buljongtärningen över. Häll över det kokande vattnet och rör om.

Lägg kasslern ovanpå riset och häll över de krossade tomaterna. Strö över osten. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter eller tills riset är mjukt.

Låt stå 5-10 minuter och servera med en fräsch sallad.

 

För er Viktväktare: 38 SP Flex för hela gratängen.

 

 

Recept – Martin Jikita & Marlene Rindå, Bild – Marlene Rindå Jikita